Hoofdafbeelding

Verkaveling

Verkaveling

Gedreven bent u op zoek naar een expert die u meer over een verkaveling kan vertellen. Er is namelijk een interessante (ontwikkel)locatie op uw pad gekomen. U bent benieuwd wat mogelijkheden zijn op het perceel en hoe u de locatie het beste kunt en mag indelen. Helaas heeft u van dit vakgebied - het verkavelen - weinig kennis. De stap naar een adviseur is dan ook snel gezet. De specialisten van Witpaard helpen u graag verder. Wij hebben al ruim 40 jaar ervaring in het maken van verkavelingen.

Bel ons voor meer informatie Vul ons contactformulier in

Wat is een verkaveling?

Wie nog nooit met het verkavelen van percelen te maken heeft gehad, stelt zich al snel de vraag: wat is een verkaveling? Het antwoord is vrij simpel. Dit is de manier waarop stukken land - ook wel: percelen of kavels genoemd - worden ingedeeld. Dit heeft als doel om er vervolgens ook bebouwing op te realiseren. Een verkaveling is een tekening waar een stedenbouwkundige studie voor is gedaan om tot een ideale ruimtelijke indeling van een perceel te komen.

Wat is een verkavelingsplan?

Wanneer u het plan heeft gevat om stukken grond te verkavelen, moet er een verkavelingsplan worden gemaakt. Dit is een gedetailleerd ontwerp van een gebied met een verdeling van percelen. Hierbij moet bij bijvoorbeeld landbouw, industrie of woningbouw onderzocht worden hoe de ruimtelijke inrichting vorm gaat krijgen. Het plan is vaak onderdeel van het principeverzoek, het bestemmingsplan of de omgevingsvergunning.

Verkavelingsplan Veerweg Wageningen

In opdracht van Roelofs en Haase hebben wij voor een inbreidingslocatie aan de Veerweg in Wageningen verschillende verkavelingsvoorstellen uitgewerkt. In het verkavelingsplan is de ruimtelijke impact op de omgeving doormiddel van een 3D studie weergegeven.

Verkavelingsplan

Percelen verkavelen met Witpaard

De specialisten van Witpaard zijn dag in, dag uit met ruimtelijke opgaven bezig. Al meer dan 40 jaar en dat met volle overtuiging. Hierin spelen verkavelingen vaak een grote rol. Zo adviseren wij - zowel particulieren als ondernemers - binnen de thema's stedenbouw, landschap en de ruimtelijke ordening. Daarbij horen onder andere de volgende ruimtelijke producten: verkavelingsplannen; ruimtelijke onderbouwingen; bestemmingsplannen; wijzigingsplannen.

Advies over verkaveling nodig?

Het verkavelen van percelen doet u niet iedere dag. Het is dan niet vreemd dat u hiervoor een adviseur wilt inschakelen. De specialisten van Witpaard weten als geen ander wat een verkaveling is en hoe het proces in zijn werk gaat. Wij helpen u dan ook graag bij het opstellen van een verkavelingsplan. Interesse? Bel dan gerust naar +31 88 600 67 20 of vul ons contactformulier in. Hoe kunnen wij u bij uw verkaveling helpen?

Contact

Dorpsweg 103
8271 BL IJsselmuiden
T +31 88 600 67 20
E info@witpaard.nl

witpaard