Ontwerpt de ruimte voor morgen
Hoofdafbeelding

Agnietenterrein – Zwartsluis

Agnietenterrein

De gemeente Zwartewaterland heeft besloten om de herontwikkeling van het voormalige Agnietenterrein te Zwartsluis uit te voeren. Op de locatie stonden voorheen de gebouwen van het voormalige Agnieten College. Met de herontwikkeling is de locatie getran

De locatie wordt getransformeerd tot een ruim opgezette woonlocatie. Het water speelt bij deze transformatie een grote rol. Het water aan de zuidzijde van het plangebied wordt doorgetrokken tot ver in het plangebied. De beoogde woningen zijn voornamelijk langs de Arembergerstraat en de twee doodlopende straten gepositioneerd. Hierdoor is het merendeel van de woningen aan de achterzijde aan bevaarbaar water gelegen. Dit is extra kwaliteit in deze waterrijke omgeving. 

Er is een ontwerp opgesteld waarin acht appartementen op een kwalitatief hoogwaardige locatie worden ingepast. Door de Delftse School is schoonheid in eenvoud en een goede harmonie tussen massa, ruimte en lichtinval een belangrijk uitgangspunt. Dit wordt met de materialisatie bevestigd. Het belangrijkste materiaal van de gevel is een paarsrode steen in combinatie met royale kozijnen. Lateien, waterslagen en sluitstenen worden gemaakt van geprefabriceerd beton met een ornamenteel reliëf. Alle toegepaste materialen verouderen mooi.

Bekijk dit project op ruimtelijkeplannen.nl

Terug naar projectoverzicht

Ruben

Voor Meer informatie over dit project, neem contact op met Ruben

Contact

Dorpsweg 103
8271 BL IJsselmuiden
T +31 88 600 67 20
E info@witpaard.nl