Hoofdafbeelding

Bestemmingsplan wijzigen

Het komt geregeld voor dat particulieren, bedrijven of overheden een bestemmingsplan willen wijzigen (we noemen dit een bestemmingsplan herzien). Het plan past dan niet binnen het geldende planologische kader. Is dit bij u ook het geval? Dan kunt u terecht bij de specialisten van Witpaard. Samen kunnen wij een nieuw bestemmingsplan voor u opstellen en u ondersteunen bij de bijbehorende procedure. Neem vandaag nog contact met ons op! 
 

Bel ons voor meer informatie Vul ons contactformulier in

Wat is een bestemmingsplan?

Een bestemmingsplan is een belangrijk document als het gaat om ruimtelijke plannen. Hierin staat namelijk vermeld waarvoor een gebied gebruikt mag worden. Wonen, bedrijvigheid of andere zaken. Het is ook juridisch bindend. Bedrijven en instellingen, particulieren en (lokale) overheden moeten zich hier aan houden. Past deze bestemming niet bij de wensen die u voor deze ruimte heeft? Dan kunt u een verzoek indienen om het bestemmingsplan te laten wijzigen. Officieel praten we dan over een herziening van het bestemmingsplan.

Wie kan er een verzoek indienen?

Iedere belanghebbende kan een verzoek indienen om een bestemmingsplan te laten wijzigen. Particulieren, bedrijven en instellingen en overheden. U woont in het beschreven gebied, heeft er een bedrijf of bent verantwoordelijk voor het gebied. In al deze gevallen kunt u een wijziging/herziening van het bestemmingsplan aanvragen.

Een ruimtelijk plan met Witpaard

Het creëren van passende oplossingen voor ruimtelijke opgaven. Daar houdt het bureau van Witpaard in IJsselmuiden zich - al 40 jaar met volle overtuiging - mee bezig. Onze experts adviseren op het vlak van stedenbouw, landschap en ruimtelijke ordening. We ontwerpen plannen en houden ons bezig met bestemmingsplanherzieningen (bestemmingsplan wijzigen) en bijhorende procedures. Zo kunnen wij u voor iedere, ruimtelijke uitdaging de juiste hulp bieden.

Praktijkvoorbeeld wijzigen bestemmingsplan

Witpaard heeft een bestemmingsplan opgesteld in opdracht van de gemeente Gouda voor de realisatie van 24 levensloopbestendige woningen. Deze woningen zijn gerealiseerd in de vorm van een CPO constructie waar zelfredzame senioren een gemeenschap van gelijkgestemden hebben ontwikkeld en vervolgens de woningen, een zogenaamde Knarrenhof.

bestemmingsplan wijzigen

Nu uw bestemmingsplan laten wijzigen?

Een bestemmingsplan is niet statisch. Wanneer uw plan niet binnen het bestemmingsplan past, kunt u een verzoek indienen om deze te laten wijzigen. Witpaard kan u daarbij helpen door het bestemmingsplan te herzien. Of het nu gaat om een wijziging van landbouwgrond naar een woonbestemming of van een bedrijfsbestemmig naar een maatschappelijke bestemming, onze specialisten staan voor u klaar. Neem gerust contact met ons op. Bel hiervoor naar +31 88 600 67 20 of vul ons contactformulier in. Hoe kunnen wij u helpen bij het wijzigen van een bestemmingsplan?

Contact

Dorpsweg 103
8271 BL IJsselmuiden
T +31 88 600 67 20
E info@witpaard.nl

witpaard