linkedin linkedin

Ontwerpen

Opdrachtgever:

Gemeente Wierden

Status:

Afgerond:

Een Groen Portaal, Visie stationsomgeving Wierden

Een parkachtig plein, omgeven kleinschalige woongebouwen die daar op uitkijken, vormt het kloppend hart van de nieuwe stationsomgeving. Tussen park en woningen ligt de verlegde Spoorstraat. Aan de westzijde van het station gaat die verder langs het bestaande tracé. Een als gebogen zitbank vormgegeven omranding vormt met een pergola een geheel en bepaalt de geheel eigen vorm van het voorgebied van het station. Hier mag de auto wel komen maar is daar in feite te gast. Eventjes stilstaan voor ‘kiss and ride’ is geen probleem maar parkeren is niet mogelijk. Voor het station zelf ligt een uitnodigend terras van de cafetaria.
Een paar treden hoger dan het voorgebied ligt een gazon met romantische vijverpartij en boomgroepen die gedurende de seizoenen voor een prachtig en afwisselend kleurenspel zorgen. De slingerende paden zijn half verhard. Langs de verlegde Spoorstraat is kort parkeren mogelijk. Vanuit het park is er geen zicht op het verkeer en stilstaande auto’s door de aanplant van een groenblijvende haag. De woongebouwen rondom krijgen warme baksteentinten en wit pleisterwerk. Zo ontstaat in een steeds groener wordend park een ontspannen en uitnodigende sfeer waar de voetganger ( en dus niet de auto!) vrij spel heeft.

Voor de computeranimatie van het een "Groen Portaal" het stationsplein klik hier http://youtu.be/h86eoIii68Q.