linkedin linkedin

Ontwerpen

Opdrachtgever:

Particulier

Status:

Lopend:

In december 2011 heeft Van den Berg Groep opdracht gekregen voor het ontwerp en de bouwkundige uitwerking voor 472 appartementen, ruim 2600 m2 aan commerciële ruimte en bijbehorende parkeergelegenheid in Koerdistan, Irak. De totale omvang van de opdracht is ca. 170.000 m2. De nieuwbouw wordt gerealiseerd in Erbil. De appartementen worden gesitueerd in vijf torens, met op de begane grond commerciële ruimte en daaronder parkeerlagen. Naar verwachting start de bouw in november 2013.

Witpaard heeft het bijbehorende landschapspark ontworpen. De Nederlandse Delta vormt het thema voor het planconcept. In zowel Nederland als Irak spelen rivieren een belangrijke rol in de waterhuishouding en infrastructuur. Het ontwerp van de openbare ruimte is geïnspireerd door de overeenkomsten en de speciale band tussen Irak en Nederland: een Delta! De typische elementen worden vertegenwoordigd door een meanderende rivier, een dijk en bomen op hogere delen.

In de warme perioden is het belangrijk dat het park onderdak en een goed en gezond milieu voor de mensen (voor zowel jong als oud) biedt.

De elementen van ons plan spelen hier op in:

De dijk: Een dijk die de locatie grotendeels omringt biedt beschutting tegen de heersende wind (die vaak zand uit de woestijn bevat).

De rivier: Een waterloop langs het kronkelende voetpad creëert een aangenaam microklimaat door de verdamping van water.

De bomen: Bomen geven schaduw en beschutting tegen de zon en daarnaast produceren zij zuurstof.

 

De Nederlandse Delta vormt het thema voor het planconcept. In zowel Nederland als Irak spelen rivieren een belangrijke
rol in de waterhuishouding en infrastructuur. Het ontwerp van de openbare ruimte is geïnspireerd door de overeenkomsten
en de speciale band tussen Irak en Nederland: een Delta! De typische elementen worden vertegenwoordigd
door een meanderende rivier, een dijk en bomen op hogere delen.