linkedin linkedin

Actueel

Witpaard en Van den Berg Centrale Diensten zijn verhuist!

Deze twee afdelingen zijn vanaf 9 januari 2017 werkzaam aan Dorpsweg 103, 8271 BL in IJsselmuiden. Dit is hetzelfde gebouw waar ook Van den Berg Bouwkundigen en Van den Berg Architecten zijn gehuisvest.

Verhuisbericht

9 januari 2017
nieuwe pand

Witpaard en Van den Berg Centrale Diensten zijn verhuisd!

Deze twee afdelingen zijn vanaf 9 januari 2017 werkzaam aan Dorpsweg 103, 8271 BL in IJsselmuiden. Dit is hetzelfde gebouw waar ook Van den Berg Bouwkundigen en Van den Berg Architecten zijn gehuisvest.


Deel dit bericht via: twitter linkedin

Wethouder geeft startsein voor bouw Oosterdalfsen

24 oktober 2016
Dalfsen

Op woensdag 12 oktober 2016 gaf wethouder Klaas Agricola het startsein voor de bouw van de nieuwe wijk Oosterdalfsen. Johan Drenth overhandigde namens Witpaard B.V. een boom aan de gemeente als symbool voor de nieuwe bloeiende wijk.

De wijk Oosterdalfsen werd wereldnieuws na de vondst van enkele prachtige archeologische objecten in 2015. Voor de feestelijke gebeurtenis werden kopers van een bouwkavel, de buren en andere partijen die een rol hebben gespeeld in het voorbereidingsproces uitgenodigd. In de woonwijk wordt veel aandacht besteed aan openbaar groen, waarbij het oorspronkelijke essenlandschap met de bestaande steilranden en singels behouden blijft. De eerste woningen worden in 2017 opgeleverd.

 

Oorspronkelijke bewoners eren

Tijdens het archeologisch onderzoek stuitten archeologen begin 2015 op historische artefacten, nu bekend als ‘Schat van Dalfsen’. Voorwerpen uit zowel de tijd van de Hunebedbouwers (2900 v.Chr) als de Merovingen (500 n.Chr) trof men aan in de grond. Met straatnamen als ‘Trechterbeker’ en ‘Middeleeuwen’ wordt blijvend eer aan de oorspronkelijke bewoners gedaan. In de openbare ruimte is plaats voor archeologie.


Deel dit bericht via: twitter linkedin

Woonevent Hardenberg in Dedemsvaart

7 oktober 2016
leaflet Bransveen

Realiseer uw droomhuis op een prachtige locatie in Bransveen! Samen met Van de Most Bouw uit Dedemsvaart en Veerman Makelaardij uit Zwolle heeft Van den Berg Architecten een tweetal prachtige 2^1 kappers ontworpen voor de nieuwbouwwijk Bransveen in Dedemsvaart.

 De gemeente Hardenberg houdt vrijdag 7 oktober tussen 18.00 en 21.00 uur in De Baron het Woonevent Dedemsvaart. Tijdens het Woonevent krijgen bezoekers informatie over kavels, nieuwbouwwoningen of huren op verschillende locaties in en rond Dedemsvaart. De toegang is gratis.

Deze riante 2^1 kappers kenmerken zich door:

 • hoogwaardige bouwkwaliteit
 • veel inhoud, fraaie architectuur
 • luxe badkamer met sanitair en tegelwerk
 • exclusief wonen in een gewilde nieuwbouwwijk,
 • veel keuze vrijheid om het huis naar eigen wensen uit te breiden of aan te passen.

Het stedenbouwkundige plan is gemaakt door Witpaard!

 


Deel dit bericht via: twitter linkedin

Zomervakantie voor de deur

22 juli 2016
themavakantie

De vakantietijd is voor de meeste mensen aangebroken. Ook de medewerkers van Witpaard gaan met vakantie. Wij zijn collectief gesloten van 1 augustus t/m 12 augustus 2016 (week 31 en 32). Wij zijn dan ook niet telefonisch bereikbaar. Vanaf week 33, maandag 15 augustus 2015 zijn wij u weer graag van dienst.

Wij wensen u allemaal een fijne en zonnige vakantie!


Deel dit bericht via: twitter linkedin

Bericht gehad van Gasunie?

10 februari 2016
 

Gasunie wijst de gemeenten op de verplichting om te voldoen aan het Besluit externe veiligheid buisleidingen om buisleidingen in een bestemmingsplan op te nemen:

 • de buisleidingen moeten op de verbeelding zijn weergegeven;
 • in de toelichting moet een risicoverantwoording zijn opgenomen;
 • de regels moeten een vergunningstelsel bevatten.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op met Ingrid Hulshof via 038-4216800 of ingrid.hulshof@witpaard.nl

 


Deel dit bericht via: twitter linkedin

Ben jij op zoek naar een baan in de ruimtelijke ordening? En ben je flexibel inzetbaar.

23 november 2015
 

Ben jij op zoek naar een baan in de ruimtelijke ordening? En ben je flexibel inzetbaar.

Dan biedt Witpaard jou kansen. Regelmatig zijn wij voor diverse opdrachtgevers op zoek naar beginnende maar ook ervaren stedenbouwkundige tekenaars, (juridisch) planologen en project-/beleidsmedewerker. Wij komen graag met je in contact!

 

Bedrijfsprofiel

Witpaard is een vernieuwend adviesbureau op het gebied van stedenbouw, landschap en ruimtelijke ontwikkeling dat overheden en bedrijfsleven ontzorgt en oplossingen biedt bij beleidsmatige en juridische vraagstukken. Ons team bestaat uit enthousiaste en vakbekwame adviseurs en projectmedewerkers. Het team heeft alle expertise in huis variërend van ruimtelijke ordening, planologie, ruimtelijk-juridisch recht, stedenbouw en landschap. Met deze brede expertise streven wij naar realistische en professionele plannen, ontwerpen en adviezen.

We willen graag nog meer professionele collega’s hebben met wie we onze klanten nog beter kunnen bedienen Wij voeren opdrachten uit bij o.a. gemeenten, provincies, omgevingsdiensten, ontwikkelaars en ingenieurs-en adviesbureaus. Onze huidige focus ligt op Noordoost-Nederland, maar wij zijn in geheel Nederland actief.

Witpaard is onderdeel van de Van den Berg Groep. Van den Berg Groep is een ervaren, nationaal én internationaal werkende groep met vastgoedadviseurs, architecten, stedenbouwkundigen en bouwkundigen.

Hieronder vind je een aantal beschikbare functies. Past er één bij je ambitie? Solliciteer dan direct! Zie je niet gelijk een passende functie, schroom dan niet om ons een open sollicitatie te sturen. We zijn namelijk altijd op zoek naar goede professionals.

 

(Junior) planoloog

Functieomschrijving

Als (junior) planoloog lever je vakinhoudelijke bijdragen bij het opstellen van bestemmingsplannen, ruimtelijke onderbouwingen en ruimtelijke visies, zowel in het stedelijk als landelijk gebied. Je houdt je bezig met de ontwikkelingen op het gebied van ruimtelijke ordening, zoals de Omgevingswet en bestemmingsplannen. Je verricht je werkzaamheden deels zelfstandig, maar je staat er niet alleen voor. Om je heen tref je professionals aan met veel ervaring.

 

Functie eisen

 • Een afgeronde HBO/WO-opleiding, op het gebied van planologie of ruimtelijke ordening.
 • Maximaal 2 jaar relevante werkervaring op het gebied van ruimtelijke ordening (ben je een ervaren planoloog dan verwachten wij meer ervaringsjaren).
 • Kennis van huidige ontwikkelingen binnen het vakgebied is een pre, bijvoorbeeld van toelatingsplanologie naar uitnodigingsplanologie.

 

Competenties

 • Enthousiast.
 • Proactief.
 • Communicatief vaardig, zowel schriftelijk als mondeling.

 

Juridisch medewerker Ruimtelijke Ordening

Functieomschrijving

Als juridisch medewerker ruimtelijke ordening lever je vakinhoudelijke bijdragen bij het opstellen van bestemmingsplannen en aanverwante sectorale beleidsvisies, alsmede het begeleiden van de procedures. Zowel in het stedelijk als landelijk gebied. Het behandelen van principeverzoeken en aanvragen van omgevingsvergunningen RO en het begeleiden van externe partners hierbij. Je verricht je werkzaamheden deels zelfstandig, maar je staat er niet alleen voor. Om je heen tref je professionals aan met veel ervaring.

 

Functie eisen

 • Een afgeronde HBO/WO-opleiding, met een achtergrond op het gebied van ruimtelijke ordening.
 • Maximaal 2 jaar relevante werkervaring op het gebied van ruimtelijke ordening.
 • Kennis van huidige ontwikkelingen binnen het vakgebied is een pre, bijvoorbeeld van toelatingsplanologie naar uitnodigingsplanologie.

 

Competenties

 • Analytisch en probleemoplossend.
 • In staat de integraliteit te bewaken en structuren te scheppen en planmatig te werk te gaan.
 • Communicatief vaardig, zowel schriftelijk als mondeling.

 

Stedenbouwkundig tekenaar

Functieomschrijving

Als Stedenbouwkundig Tekenaar teken je bestemmingsplannen, postzegelplannen, gebiedsgericht besluiten (projectbesluiten, ruimtelijke onderbouwingen, omgevingsvergunningen) of structuurvisies die aan de landelijke standaarden en richtlijnen (IMRO 2012/STRI2012) moeten voldoen. Ook zet je handmatige schetsen van de stedenbouwkundige in de maat, teken je een herinrichtingsplan en maak je presentatie materiaal.

 

Functie eisen

 • MBO-werk en denkniveau.
 • Kennis en ervaring op gebied van het vervaardigen van bestemmingsplannen.
 • Kennis en ervaring met Autocad/Microstation, RO-Plan, Giskitplan, Illustrator, SketchUp.

 

Competenties

 • Integraal kunnen denken en samenwerken met de andere vakdisciplines;
 • Minimaal 1 jaar recente relevante werkervaring;
 • Zorgdragen dat de projectinformatie wordt gedocumenteerd, geadministreerd en gearchiveerd.

Deel dit bericht via: twitter linkedin

Beheer open data Provincie Groningen

6 oktober 2015
 

Enkele jaren geleden is de Provincie Groningen, met name Robert Nat, gestart met het slaan van een flinke slag wat betreft het inventariseren en beschikbaar stellen van data voor de civiele hoek: wegen, water en groen. Er was een grote behoefte aan data om beter te kunnen plannen, budgetteren en sturen.

Sinds 1 mei is Harmen Kampinga van Bureau Witpaard gedetacheerd bij de Provincie Groningen om hierin te ondersteunen. Diverse objecten worden geïnventariseerd ten behoeve van beheer en onderhoud. Dagelijks bewijzen we dat de inzet van goede data zorgt voor een meer effectieve en efficiëntere manier van plannen, budgetteren en aansturen.

Neem bijvoorbeeld het maaien van bermen. Door een nauwkeurige inventarisatie van alle objecten die in bermen voorkomen, wordt het mogelijk om aannemers heel gericht aan te sturen wat wel en wat niet te maaien. Ook is van te voren inzichtelijk hoeveel er gemaaid gaat worden en met welke machines dit moet gebeuren. Een ander voorbeeld is het onderhoud van duikers: moest er in het verleden nog wel eens gezocht worden naar een duiker, tegenwoordig rijdt men er met een TomTom rechtstreeks heen en voert er het noodzakelijke onderhoud uit.

Het verzamelen en onderhouden van al deze data is een intensief maar dankbare activiteit. Data is niet meer weg te denken bij effectief en efficiënt beheer en onderhoud van alle objecten waar de provincie verantwoordelijk voor is. Maar we gaan nog een stap verder. Al deze data is locatiegebonden en wordt zo ook via een kaart aangeboden op de website van de provincie. Alle data is dus beschikbaar voor iedereen. Immers wat we met gemeenschapsgeld opbouwen, willen we waar kan ook weer delen met bedrijven en burgers.

Om een indruk te krijgen van de resultaten verwijs ik u naar het objectenportaal van de Provincie Groningen. Eenvoudig en krachtig in haar opzet:

www.provinciegroningen.nl/objecten

Bent u geïnteresseerd en wilt u doorpraten over wat dit kan betekenen voor uw organisatie?
Neemt u dan contact op met Harmen Kampinga, adviseur bij Bureau Witpaard.


Deel dit bericht via: twitter linkedin

Provincie en Het Oversticht positief over bestemmingsplan Eursingerlaan 5a!

23 juni 2015
 

Witpaard heeft het voorontwerpbestemmingsplan opgesteld voor de locatie Eursingerlaan 5a. De locatie ligt in het beschermd dorpsgezicht Eursinge. Met het plan wordt de bestemming omgezet van ‘Bedrijf’ naar ‘Wonen’.

Voordat Witpaard bij het project was betrokken verliep het proces moeizaam. De gemeente Westerveld heeft Witpaard gevraagd om het plan aan te passen en vlot te trekken. Zo gezegd, zo gedaan. We hebben het project opgepakt en met onze expertise is de procedure vrij vlot opgestart.

Het voorontwerpplan heeft ter inzage gelegen. Er zijn reacties ingediend door de provincie Drenthe en Het Oversticht. Beide instanties zijn positief over de ontwikkeling.
De provincie heeft aangegeven dat de ontwikkeling een wezenlijke bijdrage levert aan de versterking van de ruimtelijke kwaliteit en daarmee aan de identiteit van het beschermd dorpsgezicht Eursinge.
Het Oversticht heeft aangegeven dat één en ander zorgvuldig is ontworpen en in dit stadium van de planontwikkeling niet leidt tot een onaanvaardbare aantasting van monumentale waarden en tevens niet in strijd is met redelijke eisen van welstand.

Met deze mooie reacties wordt het plan verder in procedure gebracht.


Deel dit bericht via: twitter linkedin